Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Dcekar.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje KAROL d.o.o.. Prisojna pot 23, 1241 Kamnik (v nadaljevanju »ponudnik«), matična številka: 8702411000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI43843158

Pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.dcekar.com, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Vsebina spletne strani je zaščitena z avtorskimi pravicami ne glede na obliko (slike, besedila, filmi itd.). Vsebina spletne strani se ne sme uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen, če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Pri uporabi spletne strani www.dcekar.com uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.
Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Pravica intelektualne lastnine

Nekateri izdelki so avtorsko zaščiteni in registrirani na uradu za Evropske unije za intelektualno lastnino. Z objavo izdelkov in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz izdelkov. V primeru zlorabe izdelkov, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne trgovine.

Spletna trgovina

 • uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.dcekar.com
 • zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.
 • Z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
 • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini ( opis izdelkov, fotografije, so simbolične. Odstopajo lahko barvne nianse in vzorci). Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene.
 • Količina zaloge na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.
 • Čas dobave za izdelke na zalogi 3-5 delovnih dni, za izdelke po naročilu pa 10 - 20 delovnih dni.

Vse cene so izražene v EUR ( eurih). Cene vključuje davek na dodano vrednost ( 22 % DDV). Cene artiklov ne vključujejo stroškov dostave. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnega spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Pri nakupu veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) v trenutku potrditve naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Pri nakupu velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju
 • s kreditno kartico
 • z nakazilom na račun upravitelja KAROL d.o.o. po ponudbi / predračunu

Plačevanje preko našega plačilnega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu (popusti na izdelke, brezplačna poštnina itd.) in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi prodajalec (KAROL d.o.o.) na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije prodajalca KAROL d.o.o.. Prodajalec KAROL d.o.o. ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda. Aktivno promocijsko kodo kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti. Vsaka promocijska koda je vedno časovno omejena. Izkoristiti se mora v določenem roku, sicer je neveljavna. Promocijska koda je alfanumerični niz znakov, ki jo kupec vnese pred zaključkom naročila z vnosom v polje kupon. Za tem se v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost. V košarici izdelkov pa postane razvidno, da je bil kupon aktiven.

PRAVILA SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI d'cekar

Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre je KAROL d.o.o., Prisojna pot 23, 1241 Kamnik, SI43843158. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnika nagradne igre določi naključni žreb.

Pravica sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko polnoletne fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre, ki pravilno izpolnijo obrazec na naši uradni spletni strani oz. na facebook-u ali instagram profilu, kjer je objavljena nagradna igra in kjer poteka. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možna. Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade. Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive. V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradnega natečaja, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izvirala iz nagrad. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradnem natečaju ali kot posledico koriščenja nagrade.

Varstvo osebnih podatkov

Udeleženci nagradne igre s sodelovanjem v nagradni igri soglašajo, da jih organizator po elektronski pošti ali preko druge aplikacije (messenger) lahko obvešča o novostih in drugih promocijskih akcijah. Organizator nagradne igre zbira osebne podatke o nagrajencu za potrebe pošiljanja nagrade in evidence o dobitnikih nagradnih iger. S sodelovanjem v nagradni igri izžrebanec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre s sodelovanjem v nagradni igri soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Trajanje nagradne igre

Nagradna igra je časovno omejena.

Nagrada
1 naključni izžrebanec bo prejel nagrad

Poškodba izdelka med dostavo

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

Če sumite, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti dostavljavca. Vse kasnejše reklamacije glede poškodb blaga ali prevzete količine prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih tudi naše podjetje ne more rešiti ali upoštevati. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, katerega je dostavljavec dolžan podpisati. Za željeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotografijo.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

V skladu z določili 43. člena ZVPot (Ur. l. RS št.98/2004, 126/2007) ima potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@dcekar.com

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov: KAROL d.o.o., Prisojna pot 23, 1241 Kamnik, Slovenija. Vrnjenemu blagu je potrebno priložiti kopijo računa, ter nanj napišite vaš transakcijski račun, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče. Stroške povezane z vračilom blaga nosi uporabnik. Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

V ta namen odstopa od nakupa oz. vračila blaga mora potrošnik uporabiti odstopni obrazec.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec ponudniku sporočiti številko bančnega računa in ime banke pri kateri ima odprt bančni račun, da mu ponudnik lahko vrne kupnino.

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti:

 • neuporabljen, ne nošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži,
 • izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami,
 • če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.
 • Priporočamo, da previdno odprete embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, na izdelku pa obdržite pritrjene etikete, dokler niste prepričani, da je izdelek ustrezen.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo , ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine. Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na spletni strani. Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino. Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočit dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov ( škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Pritožbe in reševanje sporov

KAROL d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 041-847-009. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@dcekar.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

KAROL d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si KAROL d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V kolikor stranki spora ne moreta rešiti preko pritožbe, z medsebojnim sporazumevanjem, je za spore pristojno sodišče ustrezne pristojnosti v Kamniku.

Pravično in učinkovito zunaj sodno reševanje sporov v zvezi s spletnim nakupom.

Ponudnik KAROL d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, 32. člen tega zakona (ZIsRPS).

Če ima kupec z izdelkom ali storitvijo iz spletnega nakupa težave, lahko na platformi za spletno reševanje sporov (SRPS) vloži pritožbo in jo pošljete v obravnavo neodvisnemu organu za reševanje sporov https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti.

D cekar
KAROL d.o.o.
Prisojna pot 23
1241 Kamnik
Slovenija
email : info@dcekar.com

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili pisno in v skladu s primerno zakonodajo, kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani info@dcekar.com.

Pravo

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 27.08.2022

Potek nakupa

 1. Korak : Pregled izdelkov
  V košarico se shranjujejo izdelki, ki ste jih med brskanjem dodali vanjo. V njej je vidna cena izdelka in količina.
  Izdelke v nakupovalno košarico dodate tako, da v spletni trgovini izberete izdelek (razpoložljivo barvo, velikost in količino).
  Če želite odstraniti izdelek iz košarice, klikni na x ali povezavo odstrani iz košarice. Ko boste želeli opraviti nakup, klikni na odpri košarico.
 2. Korak : Vnos podatkov  
  V košarici vnesete svoje podatke za plačilo in podatke za kraj dostave, če je dostava na drug naslov. Dostava je možna samo po pošti. V Sloveniji in EU je možna dostava preko DHL-a. Strošek dostave se obračuna na težo. V naslednjem koraku izberete željen način plačila in kliknete ikono, da se strinjate s pogoji poslovanja.
 3. Korak : Potrditev naročila
  Po potrditvi naročila se vam izpišejo vsi podatki  o naročilu. V primeru, da podatki niso pravilni jih lahko spremenite in ko podatke popravite, kliknete potrditev naročila. Prebrali boste tekst: hvala za vaše naročilo. Na vaš elektronski naslov boste dobili sporočilo s podrobnostmi naročila in podatki za dostavo.
 4. Korak : sklenitev pogodbe
  Pogodba se sklene, ko ponudnik potrdi prejem uporabnikovega naročila – s poslanim elektronskim naročilom.
Najkvalitetnejši materiali 100% slovenski izdelek
Ročno izdelane torbice Brezčasen in eleganten design
Varno nakupovanje Zagotovljena varna povezava
Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@dcekar.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@dcekar.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@dcekar.com za nadaljno pomoč.