Kontakt

Predstavitev

Sva Urška in Aleš, ki ob dveh malih razgrajačih bolj kot od prostega časa prekipevava od idej in veselja do ustvarjanja.

Vse se je začelo, ko sva se odločila za nakup laserskega stroja z namenom dodatnega zaslužka. Kmalu sva ugotovila, da je to vstopnica v svet ustvarjanja. Stroj nama omogoča graviranje na steklo, pleksi steklo, razrez lesa, usnja … Nudi torej obdelave praktično vseh materialov z izjemo kovin.

Ob večerih, ko sta sinova zaspala, sva razmišljala, česa vse bi se lahko lotila. Masovna proizvodnja nama ne diši. Je brez duše. Ker sva po naravi precizna človeka, se rada posvetiva vsemu do potankosti. Tako kadar delava zase, še toliko bolj pa, ko gre za naročnike.

Poigravala sva se z mislimi o izdelavi lesenih lestencev, metuljčkov, darilne embalaže, raznorazne obdelave kozarcev, napisov za svinčnike, obeskov … A ko se je rodila ideja za izdelavo torbic, sva vedela, kako bo stroj najbolje izkoriščen. Gre za tehnično zahtevno izdelavo različnih materialov, še pomembnejša od same izvedbe pa je umetniška zasnova.

Nisva dolgo posedala. Po seriji skic se je Aleš usedel za računalnik in je sprva za zgolj nekaj črt potreboval dve uri. Kmalu je bilo jasno, da samostojno ne bo šlo. S pomočjo prijatelja je osvojil osnove risanja ter upravljanja s kompleksnim strojem. Učenje skozi delo je dalo rezultate. Idejne zasnove za torbice so skrbno shranjene na računalniku, laserski stroj pa je vse več v pogonu. Najbolj se navdušujeva nad kombinacijo lesa in usnja. Ne le zaradi same estetike, ampak tudi zaradi obstojnosti materiala. Kljub dnevni rabi namreč torbice ostanejo kot nove.

V prvem letu sva oblikovala tri modele torbic, ki sva jih poimenovala Georgina, Leonora in Sophia.

Vesela bova, če bodo rezultati najinega popoldanskega ustvarjanja polepšali vaš dan.

Certifikati

Dcekar certifikat OZS Dcekar certifikat OZS Dcekar certifikat OZS Dcekar certifikat OZS Dcekar certifikat OZS Dcekar certifikat OZS

CERTIFIKAT OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE

Naloži Certifikat OZS (.pdf)

Podjetje

KAROL d.o.o.
Prisojna pot 23
1241 Kamnik
Slovenija, EU

ID za DDV: SI43843158
MŠ: 8702411000
(registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani)

Izdelano v Sloveniji100% Slovenski izdelek
Najkvalitetnejši
materialiLes, usnje in kovina
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam